dilluns, 14 de gener del 2008

Nat...

El passat dijous 3 de gener, el grup Cultura 03 (el mateix que publica la revista Sàpiens) treia un comunicat de premsa on anunciava que deixaria de publicar la revista Nat el proper mes de març. En principi, la manca de viabilitat econòmica és la causa del tancament.

Per qui no coneix aquesta publicació, Nat és una revista dedicada a difondre temes de natura per un públic no especialitzat. Va néixer el febrer del 2005 i al meu entendre, durant aquests 3 anys, han aconseguit un bon equilibri entre les aportacions de científics professionals, de periodistes i d’aficionats a la natura provinents de l’associacionisme naturalista. Tot i que, com tot, és millorable, es tracta d’una publicació ben estructurada a partir de les seccions que la formen. Si alguna cosa destaca per sobre les altres, indubtablement, és la qualitat de les imatges publicades, senzillament boníssima.

...ara bé, el que m’agradaria ressaltar és la seva aposta irrenunciable pel català i pels Països Catalans. El fet d’estar feta, en part, des del País Valencià, ha ajudat a què això fos així. I és que en aquests temps que corren, cada vegada costa més trobar mitjans de comunicació que apostin decididament per la vertebració social i cultural de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.

Potser que ens ho fem mirar, perquè després de perdre TV3 a bona part del País Valencià, ara estem a punt de perdre un valuós mitjà escrit arreu del país.