dimarts, 29 de gener del 2008

L'hort...

Els últims dissabtes els he dedicat a treballar a l’hort. Després de no poder-ne fer l’any passat per falta de temps, la veritat és que estava tot molt deixat. He tingut força feina a desbrossar i llaurar, però ara ja torna a fer bona cara i, aprofitant que torno a estar ben assentat a l’Empordà, aquest any m’hi tornaré a posar.
Treballar i cuidar un hort (manar com diu la gent gran) és una experiència que recomano a tothom qui tingui la possibilitat de fer-la. Recordo quan era petit que, sobretot els estius, em feien anar a regar l’hort o ajudar l’avi al camp...i evidentment, em feia molta mandra i no m’agradava gaire. Ara, uns anys més tard, m’adono que allò que per mi representava una obligació feixuga, era un sort, una oportunitat d’aprendre coses que no estan de moda i que per tant, de mica en mica, es van perdent. De veritat, treballar un hort significa molt. A part de poder-hi cultivar el que més t’agrada i a la teva manera, és cuidar una petita porció de terra, aprofitar el temps lliure tot disfrutant i alhora treient-ne profit, és un petit lloc on experimentar diferents tècniques, és un lligam amb els coneixements dels nostres avis i àvies,...i en definitiva també és una manera de lluitar contra els mals costums de les societats modernes. Si en teniu l’oportunitat, no ho dubteu, feu hort!

1 comentari:

Oriol Puig i Bordas ha dit...

La veritat és que, no ens enganyem, mai he practicat aquest art de fer hort. No obstant això, sempre he considerat que treballar la terra és imprescindible en aquest país i segurament es respecte poc al pagès des de molts àmbits.
Es nota en la descripció que has fet que sents la passió per la terra...una terra que t'estimes, i encara més si la treballes.